Knipsellunet

Nieuws van de Groene Lunet
november 2020

Beste [subscriber:firstname | default:lezer],

In deze nieuwsbrief:
  1. In memoriam Lidewij Brink
  2. Laatste nieuwsbrief van 2020
  3. Achterstallig onderhoud. Wat is dat?
  4. Toegangshek vaker dicht
  5. Komen en gaan
  6. En verder

1. In memoriam Lidewij Brink

Ons bereikte het trieste bericht, dat op 11 oktober jl Lidewij Brink (tuin 64) onverwacht is overleden op 34 jarige leeftijd. Lidewij was sinds 2017 lid van De Groene Lunet. Zij deed haar tuin samen met Leonie Wenger en Michael Boom. Zij blijven de tuin onderhouden en hebben ook een stukje van de tuin ingericht met een boompje en planten, die Lidewij mooi vond. Ze was gek op de natuurlijke tuin en het leven dat de tuin aantrok. Het meest trots was ze op de bessenstruiken.
Lidewij werkte sinds 2018 als vrijwilliger op het theehuis van de kinderboerderij Nieuw Rotsoord in Hoograven.
Het bestuur wenst familie en vrienden heel veel sterkte, ook namens alle leden.
Lidewij Brink

2. Laatste nieuwsbrief van 2020

In mei zijn we begonnen met het verzenden van een maandelijkse nieuwsbrief. We hebben hier veel positieve reacties over ontvangen. Dus gaan we hiermee door.
Net als de tuinen gaat ook de Nieuwsbrief na deze uitgave in winterslaap. De eerstvolgende zal verschijnen rond 1 maart met nieuws over de Algemene Ledenvergadering.

3. Achterstallig onderhoud. Wat is dat?

Het bestuur gaat richtlijnen opstellen over wat verstaan moet worden met achterstallig onderhoud. We hopen de leden hiermee meer houvast te geven wat er van hun verwacht wordt bij het onderhoud van de tuin en hoe ze hun tuin moeten achterlaten bij opzegging.
Tijdens de ALV in maart 2021 kunnen de leden zich uitspreken over het voorstel van het bestuur.

4. Toegangshek vaker dicht

Er bereiken ons nog steeds meldingen van diefstal van gewassen uit de tuinen. Laatst heeft een tuinder een foto van de mogelijke dader genomen. Deze hebben we doorgespeeld naar de wijkagent.
De openingstijden van het toegangshek beperken we daarom tot van 9-17 uur. Buiten die tijden willen we jullie vragen om het hek achter je steeds op slot te draaien.

5. Komen en gaan

Afgelopen maand zijn er vier tuinen vrijgekomen: tuin 4 (Rik van Gangelt), tuin 29 (Peter Groeneveld), tuin 53 (Suzanne Giesbertz) en tuin 64 (Lidewij Brink, zie In memoriam).
Onze nieuwe tuinders zijn:
Helena Saroyan (tuin 29)
Saskia Ubbink (tuin 53)
Michael Boom (tuin 64)
Voor tuin 4 hopen we ook snel iemand te vinden. Dat zal met de lange wachtlijst geen probleem zijn.
Wij wensen hen veel plezier met hun tuin.

6. En verder

Tuinbeurt zaterdag 7 november
Komende zaterdag is al weer de laatste tuinbeurt van het jaar. Heb je nog geen twee tuinbeurten meegewerkt, dan is dit de laatste mogelijkheid. Wil je komen, schrijf je dan in op de intekenlijst op het werkhok.
ALV 2021
De eerst komende ALV staat gepland op 11 maart 2021. We weten nu nog niet hoe dat er uit gaat zien met alle coronaperikelen. Maar zet de datum vast in je agenda
email facebook website