Knipsellunet

Nieuws van de Groene Lunet


Deze maand in de nieuwsbrief:
  1. Een nieuwe nieuwsbrief
  2. Onverwacht bezoek
  3. Tuinbeurten in coronatijd
  4. Buurvriendelijk tuinieren
  5. Mededelingen van het bestuur
  6. Ken je onze facebook pagina?

1. Een nieuwe Nieuwsbrief

Vanaf dit nummer gaat onze nieuwsbrief er anders uit zien. Niet alleen mooier, maar ook meer inhoud.
We denken aan een rubriek: De tuintip van .... (voor iedere nieuwsbrief vragen we een van onze leden om een tip). Of een kort portret van een tuinder.
Heb je ook ideeën of wil je in de redactie van de nieuwsbrief, laat het ons weten op degroenelunet@gmail.com.
De Nieuwsbrief gaat ongeveer 6 maal per jaar verschijnen.

2. Onverwacht bezoek

Jochem stuurde ons deze foto van een ree op ons tuinenpark. Om precies te zijn op de strook langs het spoor achter de huizen van de Engelsmanplaat. Vermoedelijk is hij over of door het hek langs het spoor gekomen. Toen hij Jochem zag, maakte hij zich gauw uit de voeten richting station.

ree dgl

3. Tuinbeurten in coronatijd

Door de corona-maatregelen kunnen de tuinbeurten voorlopig niet doorgaan. Maar het onkruid blijft wel doorgroeien. Daarom heeft de tuincommissie een aantal klussen verzameld, die moeten gebeuren. Wil je helpen? Kijk dan op onze website, op onze facebook-pagina of op de lijst op ons verenigingsgebouw.

4. Buurvriendelijk tuinieren

Af en toe ontstaan er grensconflicten tussen tuinders. Gereedschapskisten of compostsilo's, die te dicht bij of over de eigen tuingrens staan. Planten die de tuin van de buren binnen groeien of bomen, die schaduw op andermans tuin werpen.
Voorkom problemen en hou minstens 20 cm vrij aan de randen van je tuin. Pas op met bomen en struiken en plaats ze aan de zuidzijde van de tuin, zodanig dat de schaduw op je eigen tuin valt. Lees anders het Huishoudelijk Reglement er op na. Dan blijven de verhoudingen goed.

5. Mededelingen van het bestuur

  • Het bestuur heeft de taken anders verdeeld. Als je wilt weten wie je waarvoor moet hebben kijk dan op hier
  • Half mei wordt het nieuwe toegangsbord geplaatst naast de ingang van ons tuinenpark (zie de Nieuwsbrief van april 2020).

6. Ken je onze facebook pagina?

De Groene Lunet heeft sinds 3 jaar een Facebook pagina, alleen voor leden en medeleden. Er zijn nu 34 mensen lid. De groep wordt actief gebruikt: vragen over planten, afspraken over gezamenlijke aanschaf van biologische mest, ruilen van zaden en planten of gewoon een mooie foto.
Een bezoekje waard!

email facebook website 
MailPoet