Knipsellunet

Nieuws van de Groene Lunet juli 2020

Beste [subscriber:firstname | default:lezer],

In deze nieuwsbrief:
  1. Waterpomp
  2. Kennismaken met ....
  3. Tuintip van de maand
  4. Hoera, we hebben het keurmerk
  5. De gemeente en de volkstuinverenigingen
  6. En verder

1. Waterpomp

In de afgelopen maand is een paar keer 's morgens een tuin onder water gelopen omdat een tapkraan open is blijven staan. We denken dat tuinders, die in de late avond willen gaan sproeien, merken dat er dan geen water uit de kraan komt en hem vergeten weer dicht te draaien.
De pompinstallatie staat van 22.15 - 06.15 uit. Graag jullie aandacht hiervoor.

2. Kennismaken met Astrid van de Heuvel (tuin 16)

Lid van de Groene Lunet sinds
2016
Waarom wilde je een tuin?
Wij hebben een appartement met een balkon op het noorden, waar dus niet veel wil groeien. Het gemis van een tuin werd steeds groter, want het leek me leuk om groente en fruit te verbouwen. Tijdens mijn rondje hardlopen ontdekte ik de Groene Lunet en heb me meteen ingeschreven.
Hoe bevalt het?
Heel goed. Elk jaar wordt het leuker omdat je steeds meer leert en het beter onder de knie krijgt, waardoor je nog weer meer kan experimenteren met wat je allemaal kunt verbouwen.
Met wie zorg je voor je tuin?
Mijn vriend Gijs gaat regelmatig mee om te helpen in de tuin. Fijn als het werk dubbel zo snel gaat!
Wat is de trots van je moestuin?
Eigenlijk ben ik overal trots op. Mooi om te zien hoe alles zo goed groeit en bloeit. Heel blij ben ik met de kas, het geeft extra mogelijkheden. En mijn artisjok, een blikvanger, lekker om te eten en prachtig als die in bloei staat.
Nog tips voor het bestuur?
In de afgelopen vier jaar dat ik de tuin heb is er al veel ondernomen door het bestuur; de website, het Keurmerk Natuurlijk tuinieren, het prachtige bord bij de ingang en nog veel meer. Ga zo door zou ik zeggen!
Astridtuin16

3. Tuintip van de maand

Deze keer een tip van Inge Scheer (tuin 14)
Als je sperciebonen wilt verbouwen kun je kiezen tussen stokbonen en stambonen. Ik verbouw het liefst stokbonen want dan heb je meer opbrengst, de bonen hangen hoog en droog, waardoor je ze makkelijker kunt plukken en ze beter schoon en schimmelvrij blijven.
Heb je ook een tip? Mail die naar degroenelunet@gmail.com

4. Hoera, we krijgen het keurmerk

NKNT
Op 26 juni was de eindschouw voor het verkrijgen van het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. De keurmeesters Tiny Vos en Roos Broersen hebben de algemene gedeeltes van ons tuinenpark aan een nauwkeurige inspectie onderworpen. Teun, Hein, Inge en Frank waren hierbij aanwezig. De keurmeesters lieten al doorschemeren, dat we geslaagd zijn, maar we weten nog niet hoeveel stippen we gaan krijgen. Dat gaan we horen bij de officiële uitslag tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 29 augustus bij de jaarlijkse barbecue.

5. De gemeente en de volkstuinverenigingen

De gemeente heeft een aantal percelen in de stad op het oog, waar een tijdelijk tuinenpark kan komen. Tijdelijk, omdat de betreffende terreinen uiteindelijk een andere bestemming krijgen, maar voor 5-10 jaar dus als volkstuinpark kan worden ingericht. Een van de locaties, waaraan gedacht wordt ligt in de oksel van de spoorlijnen van Utrecht naar Arnhem en Den Bosch. Vlak bij De Groene Lunet dus.
Door de coronacrisis is er helaas vertraging in de plannenmakerij gekomen. We houden jullie op de hoogte.
Wil je hier meer over weten, bel dan met Frank Hoek 0623874135 of mail naar degroenelunet@gmail.com

6. En verder

Tuinbeurt 4 juli 2020
Aanstaande zaterdag is er weer een tuinbeurt. Je kunt je hier voor inschrijven op een lijst op het verenigingsgebouw.
Toiletten weer open
Sinds 8 juni zijn de toiletten weer open. We hebben binnen keukenpapier en desinfectievloeistof staan.
Tuinfeest 29 augustus 2020
Op zaterdag 29 augustus houden we weer de jaarlijkse barbecue. Dit jaar extra speciaal, want dan hoeren we of De Groene Lunet het Nationaal Keurmerk Natuurlijk tuinieren krijgt hoeveel stippen. Op de website kun je lezen wat we daar in de afgelopen twee jaar allemaal aan gedaan hebben.

email facebook website