Nieuws

27 juli 2019 Honing slingeren

In deze fotorapportage zie je Jochem, een van onze imkers, bezig met het honing slingeren ofwel het uit de honingraten verwijderen van de honing. Een secuur werkje, maar daarna heb je dan ook wat. Wil je een potje honing van ons eigen tuinenpark kopen, stuur dan een mail naar Jochem.

18 juli 2019 OBS de Klim op bezoek

Kinderen van de openbare basisschool de Klim uit Lunetten wilden meer weten van hoe bijen leven. Ludy, een van onze imkers, vertelde er alles over. En de kinderen vonden het geweldig.

 

 

 

13 juli 2019 Beestjeshotel

Vanmiddag hebben we een beestjeshotel gebouwd. Het moet een heerlijke plek worden waar allerlei soorten insecten, slakken, kevers en wie weet wat nog meer, zich thuis kunnen voelen.  Het beestjeshotel is een volgende stap in het plan om ons tuinenpark nog milieuvriendelijker te maken. We hopen hiermee in 2020 het keurmerk Natuurlijk Tuinieren van de AVVN te krijgen. De aanschaf van materialen is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Provincie Utrecht (project Groen aan de Buurt).

Het resultaat mag er zijn. En we hadden een gezellige middag. Een van onze leden had een heerlijke Bulgursalade gemaakt met gevulde druivenbladeren. Echte verwennerij voor bij de noeste arbeid.

 

 


21 mei 2019 Sedumdak op het verenigingsgebouw

Hoera, we hebben een sedumdak op het verenigingsgebouw! Dit project is onderdeel van de plannen van de Groene Lunet om het keurmerk Natuurlijk Tuinieren te krijgen. Onder leiding van Jochem van de tuincommissie is het werk vakkundig gedaan. En zo draagt onze vereniging weer een steentje bij aan een beter klimaat.

7 maart 2019 Beestjesbos
Tijdens de ALV van 7 maart 2019 konden de leden een maquette bewonderen gemaakt door ons lid Christa. Hierop is duidelijk te zien hoe het beestjesbos naast de ingang eruit gaat zien.

 

 


23 februari 2019 Valkennest

Van enthousiaste leden moet je het hebben, zo blijkt hier maar weer eens. Ons lid Durk heeft een valkennest gemaakt dat vandaag door Durk, Hein, Alice, Fons en Inge aan de lichtmast in tuin 52 is bevestigd. Nu is het wachten op de eerste valk, die hier haar eieren wil gaan leggen. Valken zijn grote liefhebbers van woelmuizen. En laten we er daar nu genoeg van hebben op ons tuinenpark. Valk blij, tuinders blij.

16 februari 2019 Start aanleg vogelbos
Vandaag zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een vogelbos bij de ingang van ons tuinenpark. De eerste stap is het aftoppen van de boom en het schillen van de bast onder aan de stam. De waaghalzen op de foto’s, die het werk deden zijn Hein en Fons. De boom zal langzaam sterven, maar tegelijk een nieuw thuis vormen voor insecten en spechten. De takken van de boom gebruiken we weer voor de aanleg van houtstruweelbosjes, waar zich weer andere dieren in kunnen nestelen. Deze actie is onderdeel van het project Natuurlijk Tuinieren.

15 december 2018 De tuinen worden vernummerd
Met ingang van het nieuwe jaar 2019 hernummeren we de tuinen. Door splitsing van tuinen waren er allerlei tussennummers ontstaan, die lastig te sorteren zijn in onze administratie.
De nieuwe tuinnummers worden op de scheidingspalen aangebracht en zijn van twee kanten te lezen. Op de rekening voor de huur van 2019 vindt u zowel het oude als het nieuwe tuinnummer. Het tuinnummer moet goed zichtbaar blijven vanaf het pad en mag niet afgedekt worden.

Kijk voor oudere berichten in het Nieuwsarchief