Knipsellunet

Nieuws van de Groene Lunet
november 2021


Beste lezer,

In deze nieuwsbrief:
  1. Bestuurswissel
  2. Afscheid nemen van .....
  3. ALV 4 november
  4. Tuintip van de maand
  5. Help mee om de paden mooi te houden
  6. En verder

1. Bestuurswissel

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 4 november aanstaande (zie verderop in deze nieuwsbrief) gaan we afscheid nemen van onze penningmeester Inge Scheer. Inge heeft deze functie acht jaar bekleed en draagt het stokje over aan Durk Nijdam. Ze blijft wel lid van onze vereniging. Voor de redactie reden om Inge te interviewen voor de Nieuwsbrief.
Ook de voorzitter Frank Hoek treedt af, maar is herkiesbaar. Tenslotte draagt het bestuur Sytze de Roock (tuin 28) voor als secretaris. Hij heeft het afgelopen jaar al warm gedraaid als aspirant-bestuurslid.

2. Afscheid nemen van onze penningmeester Inge Scheer (tuin 14)

20211031_095958 (Groot)
Lid van de Groene Lunet sinds 2008
Van het begin deed Inge haar tuin samen met haar (bijna) buren Hein en Alice. Ook toen deze 5 jaar geleden zelf een tuin kregen (tuin 60) bleven ze met zijn drieën voor de twee tuinen zorgen.
Waarom wilde je een tuin?
Ik had een klein hoekje achter mijn huis als groentetuin. Dat smaakte letterlijk naar meer. Toen ik de volkstuin kreeg hebben het eerste jaar de grond helemaal omgespit. Daar kan veel plastic en ander afval naar boven.
Heb je een werkschema voor de tuin?
Ieder jaar in februari maken we met zijn drieen een plantplan. We hebben langzamerhand geleerd om meer met de seizoenen te planten. Daardoor hebben we nu het hele jaar wel iets wat we kunnen oogsten
In 2013 werd je lid van het bestuur. Hoe kwam dat zo?
Ik werd gevraagd door Lia Oosterwaal, die toen in de tuincommissie zat. Ik had al ervaring als penningmeester bij SVL. Ik heb ja gezegd omdat ik vind dat je als lid van een vereniging ook wel wat voor de gemeenschappelijkheid mag doen.
Hoe beviel het in het bestuur?
Gewoon goed. Het leuke van het bestuur is dat je meer betrokken bent bij het beleid; ik ken meer leden, heb meer contacten en ben een vraagbak voor de leden. En de sfeer in het bestuur is erg gezellig. Binnen het bestuur ben ik de stem van het collectief geheugen. Ik heb de rol om aan te geven, waarom ooit bedacht is zoals het nu is.
Heb je tips en ideeën voor het bestuur?
Een zaden- of stekjesmarkt mis ik. En sowieso wat meer gezamenlijke activiteiten.

3. ALV 4 november

Jullie hebben vorige week de stukken voor de Algemene Ledenvergadering ontvangen, die op 4 november wordt gehouden in de Theaterzaal van de Musketon. In deze grote zaal hebben we de ruimte om veilig te vergaderen. Neem voor de zekerheid een mondkapje mee en je coronacheck-app.
De ALV is de gelegenheid om invloed uit te oefenen op het beleid van de vereniging. Komen dus!
We beginnen om 19.30. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar. En na de vergadering biedt het bestuur nog een drankje aan bij de bar.

4. Tuintip van Inge

20211031_102806 (Groot)
Ik heb in mijn tuin een Yacon staan. Een plant afkomstig uit Zuid Amerika. Prachtige bladeren, bloeit in het najaar met gele bloemen en vormt onder de grond een soort aardperen. De smaak zit tussen een zoete aardappel, appel en peer in. Heerlijk om rauw in de sla te eten, maar koken, bakken en frituren kan ook goed. Een aanrader.
20211031_102913 (Miniatuur)

5. Help mee om de paden mooi te houden

In het voorjaar zijn de paden op ons tuinenpark schoongemaakt en van een nieuwe deklaag voorzien. Nu begint er langs de randen weer allerlei groen door te groeien. We mogen dat bij de tuinbeurten niet weg schoffelen, omdat we dan de deklaag beschadigen. Dus branden we het onkruid weg en verwijderen overhangend groen.
Je kunt ons (en de paden) helpen door de rand langs het pad bij jouw tuin zelf zoveel mogelijk vrij van begroeiing te houden.

6. En verder

Tuinbeurt zaterdag 6 november
De laatste tuinbeurt van het jaar. Voor degenen, die nog geen twee tuinbeurten hebben meegewerkt de laatste kans om een boete te ontlopen. De eerst volgende tuinbeurt is op zaterdag 4 september van 10 - 12.30, uiteraard met koffie of thee. Je hoeft je niet op te geven. Per kalenderjaar moet je twee keer meewerken.
Komende en gaande leden
Tim de Beet (tuin 21) en de heer El Banihiati (tuin 27) hebben hun tuin opgezegd. Tim vanwege verhuizing naar Almere; de heer Banihiati vanwege gezondheidsproblemen.
We verwelkomen Frank en Wina Oosterhoff als de nieuwe trotse huurders van tuin 27. Voor de andere tuin loopt de procedure.
Pomp afgesloten
Misschien had je het al gemerkt, maar er komt geen water meer uit de tapkranen op het terrein. De leverancier heeft de waterpompen weggehaald voor onderhoud en winteropslag.
Voor alle duidelijkheid: de toiletten blijven gewoon te gebruiken. Alleen bij vorst sluiten we ze af.

email facebook website