Knipsellunet

Utrecht 900 en De Groene Lunet

In 2022 bestaat onze stad 900 jaar. Om precies te zijn: op 2 juni 1122 gaf keizer Hendrik V van Duitsland Utrecht stadsrechten. De gemeente wil dat vieren met festiviteiten in alle wijken. Voor Lunetten heeft Arnout Schaap van de stichting Intergalactic Environmentalists een bijzonder plan ingediend, waaraan De Groene Lunet ook een bijdrage levert.
Onder de naam NEW UTREG verrijst er in 2022 achter station Lunetten een klein ruimtestation. Hierin wordt door 2 vrijwilligers gewerkt en geleefd alsof ze op een andere planeet een nieuw bestaan gaan opbouwen. Ondertussen kan heel Utrecht komen kijken hoe ze dat doen.
domesindeavond2
Het ruimtestation kent vier pijlers van bestaan.
1) Iedereen mag meedoen, kortom geen ervaring en wel interesse, dan ben je van harte welkom.
2) Circulair, afval bestaat niet. Dus alles wat we doen en gaan doen is de bron voor een volgende stap.
3) Er is maar één planeet Aarde dus alles wat we leren gaan we NU inzetten om beter, schoner en rijkvoller uit het feest te komen.
4) We testen niet het of materiaal "space-proof" is, we testen of het idee "space-proof" is.
Vanuit deze gedachte hebben de initiatiefnemers gevraagd of ze een groentekas module op het terrein van de Groene Lunet mogen laten proefdraaien. Zo zal begin maart voor de duur van 2 maanden een 2,5 meter lange "ruimtevaart-achtige" kas worden getest. Samen met de leden van de Groene Lunet, want iedereen mag meedoen!
De module (2,5 x 2,5 meter) komt bij de zitbanken te staan tegenover het verenigingsgebouw. Hiernaast een indruk van de binnenkant van de voedselmodule.
binnenkant voedselmodule
Wil je wel eens meemaken hoe dat gaat om groente te verbouwen in de ruimte? Dan is dit een mooie gelegenheid. Heb je een idee voor een bepaalde (vergeten) groente die ontdekkingsreizigers uit de 17de eeuw op de been hield, en dat nu in de 21e eeuw ook kan doen? Dan horen we dat graag en laten u mee experimenteren. Inspiratie nodig kijk dan op EDEN-ISS

Waarom De Groene Lunet?
Het ruimtestation komt in de enige wijk van Utrecht die naar een hemellichaam is vernoemd (Luna=maan) en het bestuur herkende zich wel in de vraag van samen en pionieren. Vind je het leuk om 2 maanden met ons mee te doen, te leren en je eigen ruimte-groente te verbouwen, dan nodigen we je van harte uit.
Meld je bij degroenelunet@gmail.com

Meer weten?
Arnout Schaap (stichting Intergalactic Environmentalists)
a.schaap@recyclevalley.nl
Telefoon 06-22377340
Voedselmodule in aanbouw
De voedselmodule in aanbouw

Het bestuur van De Groene Lunet wenst jullie
een goed en groeizaam 2022

email facebook website 
Email Marketing Powered by MailPoet