Een nieuwe rubriek met tuinders van het eerste uur. Dit keer deelt Alice Macke (tuin 60) haar heerlijke recept van haar overvloedige kruisbessen opbrengst.
Voor het oogstfeest mag het recept voor de heerlijke kruisbessen plaattaart niet ontbreken. Hopelijk straks smullen op het oogstfeest? 😉
Ingredienten
- 50 g Roomboter
- 150 g Kristalsuiker
- 8 g Vanillesuiker zakje
- 3 Eidooier
- 250 g Tarwebloem
- 8 g Backin Bakpoeder
- 1 snufje Zout
- 50 ml Halfvolle melk
- 99 g Eiwit vloeibaar
- 200 g Kristalsuiker
- 8 g Vanillesuiker zakje
- 300 g Rode Bessen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke kruisbessentaart met schuimlaag op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg, 50 gr zachte boter, 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eidooiers, 250 gr bloem, 1/2 zakje bakpoeder en een beetje melk in een kom en klop ze goed door elkaar met de mixer.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strijk het deeg hierover uit.
- Bak het deeg in het midden van de oven voor ongeveer 20-25 minuten totdat het lichtbruin is.
- Haal de koek uit de oven. Klop de eiwitten stijf en voeg suiker en vanillesuiker toe. Meng voorzichtig de (uitgelekte) kruisbessen door de eiwitten en strijk de vulling over de koek uit.
- Zet de taart weer in de oven en bak het met iets meer bovenwarmte voor ongeveer 10-15 minuten totdat het eiwit een lichtbruine kleur heeft.