Wist je dat brandnetels supergezond zijn? Deze soep van verse brandneteltoppen is lekker kruidig van smaak. Je kunt ‘m natuurlijk ook met zevenblad maken.
Jacqueline van tuin 69 deelt haar recept met ons:
| Inspiratie: de Groentetafel
Bereidingstijd: 30 minuten Tools: staafmixer, soeppan Voor 1 liter 1 el plantaardige olie 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 1 el kerriepoeder 200 gr rode linzen, ongekookt en afgespoeld zwarte peper naar smaak 1 l water 2 kruidenbouillon tabletten 100-200 gr brandneteltoppen, gewassen 1 el citroensap Kookworkshops op maat 06 51 31 32 95
|
Doe de olie in de pan en fruit hierin al roerend de ui 5 minuten op half laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de kerrie en versgemalen zwarte peper toe. Voeg de rode linzen, het water en de kruidenbouillontabletten toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de soep 20 minuten pruttelen. Voeg de brandneteltoppen toe en laat 5 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en een scheutje citroensap.
|
